Malaysia & International Muslim Business Directory

Email Us

info@yourdomain.com

Call Us

+01 3434320324

Find Us

234 Littleton Street

Kumpulan Ehsan-melangkah ke hadapan

Dato’ Haji Abdul Hamid Bin P.V Abdu, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas
Ehsan Group of Companies, merupakan seorang usahawan yang bergiat
dalam industri pembangunan. Ehsan Plant & Property Sdn Bhd merupakan antara pemaju utama di Malaysia yang tidak asing lagi. Kini ia sudah mula menceburi bidang baru dan bersedia untuk menyahut cabaran baru.
Wisma Ehsan Property, Jalan Ampang

Syarikat Ehsan Plant & Property Sdn Bhd telah menjayakan banyak projek pembangunan di lokasi yang strategik seperti Alor Gajah, Rembau, Sepang, Kluang dan beberapa tempat lain. Warga kota bakal melihat sebuah bangunan baru, milik Ehsan Property, di Jalan Ampang, tidak lama lagi.

Syarikat ini juga bercadang untuk memulakan banyak lagi projek pembangunan,
untuk kegunaan rakyat.

Pelancongan merupakan industri yang mampu menjana ekonomi dan perlu diberi perhatian. Menyedari hal ini, Kumpulan Ehsan telah pun mula memberikan perhatian kepada industri perhotelan. Sebagai permulaan kumpulan Ehsan telah mengambil alih sebuah hotel penginapan yang mempunyai 207 bilik di Port Dickson, bersebelahan pantai. Dato’ Abdul Hamid berkata hotel ini akan mengambil pelancong dari luar dan dalam negeri dalam masa yang terdekat. Beliau yakin pihak pengurusan dapat memberikan yang terbaik kepada para pelanggan dan juga ajen pelancongan di seluruh negara. Bukan itu saja , kumpulan tersebut telah pun memulakan taman tema air di Port Dickson. Ehsan Water Park, Holiday Apartment & Convention Centre bakal menjadi tumpuan pelancong tidak lama lagi. Tempat percutian keluarga ini yang bertaraf antarabangsa terletak di Batu 13, Jalan Pantai, Port Dickson. Dato’ Abdul Hamid berkata beliau dan pasukannya tidak sabar untuk menerima pelancong di hotel dan juga pengunjung di taman tema air Ehsan Water Park.

Tahukah anda Dato’ telah memulakan kerjayanya dalam
bidang hartanah sejak umur 19 tahun lagi dan mempunyai pengalaman selama
27 tahun ? Beliau telah berusaha untuk memajukan syarikatnya supaya dapat bersaing di dunia yang penuh cabaran ini. Beliau ingin melangkah jauh ke hadapan dan ingin mendorong para belia yang ingin berjaya, supaya menyertai Kumpulan Ehsan.

Tidak melupakan peranannya dalam masyarakat sebagai Muslimin,
Dato’ telah menganjurkan majlis berbuka puasa pada bulan Ramadhan dan memberikan sumbangan Aidilfitri kepada asnaf menjelang Aidilfitri setiap tahun. Syarikatnya juga telah menganjurkan MIMCOIN Golden Dinar Awards pada tahun 2020 yang diadakan di Kuala Lumpur. Majlis ini menjadi tumpuan para ahli perniagaan.

Dato’ Abdul Hamid mengatakan bahawa setiap rintangan akan membawa satu pengajaran serta pengalaman dan pengalaman itu harus digunakan untuk menghadapi rintangan yang lebih hebat, terutama dalam keadaan sekarang. Anak anak muda yang ingin berbuat sesuatu mestilah tawakal kepada Allah dan teruskan usaha, katanya lagi. Beliau berharap keadaan akan pulih seperti sedia kala dan Malaysia akan terus membangun. Beliau juga berkata negara terhutang budi kepada barisan hadapan yang berkhidmat untuk negara.

Untuk mengetahui projek projek pembangunan oleh Ehsan Plant & Property Sdn
Bhd anda boleh layari laman web rasmi https://www.ehsanproperty.com
Dan like muka Facebook di https://www.facebook.com/ehsanwaterpark


Advertise Here

Contact mimbusiness.com

Email | ☎ Call | Whatsapp

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of